Followers--->thax follow

Tuesday, December 16, 2014

G-Day



Salam semua, akhirnya tamat sudah belajar di tempat penyu bertelur..hehe. Penat lelah sepanjang 4 tahun dan segala ilmu x akan ku lupa. Skema molek ayat!!!hoho. Seriously, rindu sangat2 zaman blajar. Memori daun pisang :P, gosip, luahan perasaan, study group, jogging, kuar pegi pantai, holiday sama2, outing, insiden roti terdampar di kerusi,tgk movie, berwebcam, bersamurai di jalan biawak, gelak tawa n suka duka, gaduh tp boley  plop mkan sekali n pegi kelas sama2..MACAM2 RAGAM. Terima kasih buat abah dan mamiko di atas segala nasihat dan sentiasa memberi dorongan sehingga berjaya ke menara gading. Buat cikgu dan pensyarah terima kasih di atas segala tunjuk ajar dan memberi ilmu yang sangat bermanfaat :)


hari jubah :)
::Universiti Malaysia Terengganu
::ENTECH 2010/2014
::kak ma family
::Kengkawan

selfie :P

outdoor phoshoot: pantai batu buruk

outdoor photoshoot: pantai gong badak



video 

credit to photographer (muin ramli) and abg diq coz bg pinjam kamera


Tuesday, April 8, 2014

don't worey be hepi

Salam semua.well, cuti midsem dah nk abes..cepatnya mse berlalu dan bakal menamatkan pengajian tidak lama lagi.Moga dipermudahkan.AMIN~

buzy molek duk urus tuk majlis kawen (kad kawen, mengemas n mengecat). bakal pengantin nye sibuk..so, tlong apa yang patut..nseb baik ada ktowng. Ermm..dapat tahu abah kena darah tinggi...hari2 g kenduri etep tmes cuti sekolah aritue n makan gulai kambing... mne x tinggi nye.Boley plop mamiko kenakan syarat klu nk kawen biar dapat keja dulu..okies mamiko.Doakan akak dapat keje cepat2..he3. Sebenarnya, mamiko nk suruh anak dia sambung blaja lagi..ada rezeki sambung :D

xkisah sebenarnya..tp bila orang sekelilingku cakap ak "kurus",ak jd down sekejap..kurus salah, gemuk pun salah..kte semua xperfect pun.yang penting daku bahagia :)
Macam2 ubat n vitamin dah cuba..appeton, shakelee, vitahealth n sbgainya tp still maintain macam "syarifah aini",wakaka :P...metabolisma tinggi sangat!!!pipi jah yang naik~

Ada yang tnye "awak xmakan ko..mkn banyak doh..nk wat gano tetap gini jgak". klu pergi pusat kesihatan dekat UMT..tengok je penimbang tue, sebab meter penimbang xjejas pun.kawan2 excited duk menimbang..berat tuwun,berat naik..yeah!!!

semalam adek2 ku bagi tip kesihatan katku..hahaha
junu: mkan burger hari2, pas makan tdo, beli ubat bina otot (kang jadi macam sazali..hahaha) sambil  bukak web tunjuk tip kesihatan
muim: makan banyak gat...6 kali sehari, xpayah beli ubat segala bagai~

thank sebab ambil berat pasal driku ini..rindu nk buat AJM aka Anugerah Juara Makan ngan kengkawan, AJM tetap dihatiku..hihi



*be urself, cool, laugh...that me :) :)




Friday, March 7, 2014

photoshoot~


Pejam celik...pejam celik dah tahun akhir kitaowng belajar di UMT, Sarjana Muda Teknologi (Alam Sekitar). Pusat pengajian pun dah tukar daripada fakulti teknologi sains dan teknologi (FST) kepada pusat pengajian kejuruteraan kelautan ..bukan ke laut yer :p

dapat jgak bergambar bersama2..last memory gitu..hehe.tp ada jgak yang xde.Anyway, tahniah kerana masih berada di tahap ini dan semoga kita semua berjaya menggengam segulung ijazah nanti...InsyaAllah :)


macam kanak2 ribena..pegang belon


muka kepanasan..tp tetap senyum



credit--->nurul syafikah untuk gambar di atas

Monday, January 20, 2014

Terdampar di kuala Penyu

Salam..daku masih terdampar di kuala penyu demi tugasan sebagai seorang pelajar tahun akhir. Ikhlaskan diri kerana Allah untuk menuntut ilmu.Dikala melihat semua pelajar dah tarik beg masing2 untuk bercuti di kampung, daku merasa sedih..mamiko nk balik!!!sabar2...ciapkan  apa yang patut dulu

romateku yang 2 (ad n linda) orang akan keluar dari UMT dan tinggal daku sorang yang masih setia stay di bilik 201-5.Nanti bakal dapat umet baru plop..hope dapat yang ok dan tidak bermasalah. Daku tidak paham nape my fwen so scary ngn rumetku lagi2 mse 3rd yr..hehe.Ada sowang tue, klu datang bilikku dan umetku ada "gelabah" semacam je..duk bising2 pah2 tetiba senyap je dan nak keluar cepat2 dari bilikku.

Alhamdulilah dah settle tuk urusan dan jumpa pegawai sains yang berkaitan dengan projek akhir ku ini. terima kasih tuk rakan2 yang banyak membantu dari segi ilmu dan tenaga.

satu je masalah stay mse cuti semester ni iaitu sukar nak dapatkan makanan..mostly semua kedai tutup, yang bkak pun ciket je.Alamaknya mkn megi la, if stay 2mgu nie.hukhuk


don't be like this..whatever please smile :)
insyallah..i wish i can finish my FYP


mood: nk balik